Om oss

Chen Shi KökChen Shi Kök startade sin verksamhet i Nybro i september 2015. Jiancang Chen äger restaurangen, som serverar sushikinesiska och thailändska maträtter (lunchmeny), tillsammans med sin fru, Kristina Luo. Tidigare har man drivit två restauranger i Sala. Jiancang har även varit kock på en känd restaurang i "Gamla Stan" i Stockholm, Formosa. Ursprungligen kommer paret från Kina, där Jiancang varit kock på stora, etablerade restaurangar. B l a har han även varit kock på skolor i Kina. En skola hade 15 000 elever, där Jiancang tillsammans med ett 50-tal kockar tillagade skollunch till alla dessa elever varje dag.

Tillsammans har paret tre barn, Teo, Estelle och en nyfödd lillebror (januari 2019). Paret bor i Nybro.

Artikel 24Nybro.se

Jiancang Chen och Kristina Luo öppnar restaurangen Chen Shi Kök i Nybro i morgon. Foto: Martin PerssonI nästan 15 år drev Jiancang Chen flera restaurang i sin hemstad Hangzhou i östra Kina, men med start kommer han tillsammans med sin fru Kristina Luo driva Chen Shi Kök i Nybro som kommer att servera både thailändsk och kinesisk mat.

– Vi kommer inleda med att servera det och har cirka 25 rätter på menyn. Men vi hoppas kunna utöka med sushi nästa månad, säger delägaren Kristina Luo.

Populära Pao Thai Take Away lades under sommaren upp för försäljning på Blocket, och paret Chen och Luo bestämde sig tidigt för att chansa och flytta ner till Nybro från Västerås.

– Vi såg att restaurangen var till försäljning, så vi bestämde oss för att göra ett försök med att öppna restaurang i Nybro. Vi flyttade ner till Nybro för två veckor sedan och älskar naturen här. Det är jättefint, säger Kristina Luo.

Restaurangen, som ligger på Storgatan 24 i Nybro, kommer ha öppet måndag till söndagar (tisdagar stängt).

– Nej, faktiskt inte alls. Det ska bara bli roligt och det känns väldigt bra. Vi hoppas att gästerna hittar hit och blir nöjda, säger Kristina Luo.

Martin Persson | 24Nybro.se | KL.15:26, 15 SEPTEMBER, 2015

Profilbild

Kocken
Här ser vi den kinesiske kocken i full färd med, att göra ännu en god maträtt till en väntande kund. Se gärna fler bilder i vårt fotoalbum.

Sushi rätter

Öppet tider

Måndagar: 11 - 20
Tisdagar: 11 - 20
Onsdagar: 11 - 20
Torsdagar: 11 - 20
Fredagar: 11 - 21
Lördagar: 12 - 20
Söndagar: 15 - 20